Telefoon

088 8884888

Email

info@euthalia.nl

Openingstijden

Ma-Zo: 8:00 t/m 23:00 uur

90 Graden in de Sauna de ideale temperatuur

De Sauna bij Euthalia Verzorging en Wellness is ingesteld op precies 90 graden. Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. Daarom wordt het ook wel een Finse Sauna genoemd. De temperatuur is 90 °C zodat de saunagasten snel gaat zweten. Het zweten heeft een reinigend werking.

Euthalia Verzorging Wellness Sauna
Euthalia Verzorging Wellness Sauna
Sana in Corpore Sano

Lichaam & Geest in één. Het bezoeken van een sauna ook wel “saunabad” genoemd (Lichamelijke verzorging). Mentaal wordt zo’n heteluchtbad door saunagasten als “reinigend” en zeer ontspannen ervaren (Mentale verzorging).

Waarom de temperatuur van 90 °C

De temperatuur van 90 graden Celsius in onze sauna bij Euthalia Verzorging en Wellness kan goed worden verdragen. Als de luchtvochtigheid minder is dan 30%. Bij bijvoorbeeld een stoombad met een relatieve luchtvochtigheid van 100% is daar een temperatuur van 50 graden Celsius al erg heet.

Opgietingen welke wij verzorgen tijdens een heteluchtbad geeft een extra boost en kan even als erg heet worden ervaren.

Warme lucht gaat omhoog. Zo kan dat de temperatuur bij het plafond, ruim boven de 100 graden Celsius uitkomen en het bij de vloer dan ongeveer 35 graden blijven.

Euthalia Verzorging en Wellness heeft twee lagen banken op verschillende hoogten geplaatst zodat onze badgasten hun favoriete temperatuur (lees hoogte) kunnen opzoeken.

Veel drinken

In de sauna kan de lichaamstemperatuur tot 39,5 graden Celsius oplopen. De bloedvaten verwijden zich, de poriën in de huid gaan open en de zweetklieren worden in werking gesteld. Als gevolg van de zweetreactie wordt de huid hierdoor weer afgekoeld. Omdat het vocht uit het bloed wordt gehaald, zal dit in volume afnemen en daarmee de bloeddruk doen dalen.

Wij geven het dringende advies dat wel op tijd water gedronken moet worden. Water is bij Euthalia Verzorging en Wellness onbeperkt en gratis verkrijgbaar. De maximale verblijftijd in onze sauna is dan ook 25 minuten bij 90 graden en een luchtvochtigheid van 30%.

Tip: Drink alvorens u de sauna betreed genoeg water.

Aanbevolen Berichten