Telefoon

088 8884888

Email

info@euthalia.nl

Openingstijden

Ma-Zo: 8:00 t/m 23:00 uur

Aanraking is leven. Massage is gevoel.

Massage behandelingen bij Euthalia Verzorging & Wellness zijn ontspanning en zijn o.a. belangrijk om gezond te blijven. Wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Niet verrassend dus dat een ontspanningsmassage een ‘health booster’ is.
Wat kan een massage nu precies voor uw gezondheid betekenen? De gezondheidseffecten op een rij.

Stress opbouwen kun je zien als het aanbrengen van allerlei ‘muurtjes’ in jezelf waarbinnen zich vervolgens spanning ophoopt en vastzet. Diepe ontspanning betekent dat die ‘muurtjes’ afbrokkelen en dat alle energie en afvalstoffen daardoor naar hun natuurlijke plek kunnen stromen. Fysieke ontspanning is in feite het sturen van energie en stoffen (afvalstoffen, hormonen) naar de meest geschikte plekken. Dat betekent een enorme steun voor herstelprocessen bij tal van klachten.

De massages van Euthalia Verzorging & Wellness zijn anders dan andere massages en werken preventief. Ze maakt u sterker bewust van het verschil tussen spanning en ontspanning in uzelf. Daardoor ben u eerder bewust of iets u dwarszit, of u een verkeerde werkhouding heeft aangenomen, etc, etc.

Hoe gezond en ingrijpend massage kan zijn, blijkt wel uit dit voorbeeld (wat de Chinezen en Japanners allang weten):
“vroeggeboren baby’s die massagetherapie krijgen, groeien aanmerkelijk sneller dan baby’s die dat niet krijgen”.

Wat doen massage behandelingen nu precies met uw gezondheid?

Massage is een grote steun voor de natuurlijke herstelprocessen in uw lichaam. Maar hoe werkt dat nou precies?
Hieronder vind u een aantal specifieke gezondheidseffecten. En omdat wij zelf een hekel hebben aan te makkelijke ‘wonder-claims’,
vind je soms ook verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoeken (mocht u er meer over willen weten).

Na een massage heeft u vaak een lagere bloeddruk. Dit effect was o.a. duidelijk merkbaar bij patiënten die vlak voor een katheterisatie rug massage kregen: wetenschappelijk onderzoek liet een duidelijk verlaagde bloeddruk na massage zien.

Massage maakt u vitaler: zo kan massage uw huid verjongen en het verouderingsproces van uw huid vertragen door de vervanging van dode huidcellen te stimuleren. Massage kan door lokale verwarming en betere afvoer helpen om vetophopingen af te breken en cellulitis te vertragen. Ook geeft ontspanning uw gezicht een natuurlijke schoonheid (terug).

Massage-therapie is goed voor het immuunsysteem. Massage vermindert de hoeveelheid ‘stresshormonen’ zoals cholesterol en adrenaline. Daardoor kan het zenuwstelsel overschakelen op herstelprocessen.

Euthalia-TOTALE LICHAAMSMASSAGE
Euthalia-TOTALE LICHAAMSMASSAGE

Euthalia-TOTALE LICHAAMSMASSAGE stimuleert de doorbloeding en versnelt daardoor de afvoer van afvalstoffen. Dat maakt massage zo heilzaam als u bijvoorbeeld spierpijn heeft, maar kan je tegelijk ook hoofdpijn opleveren als u na een massage sessie te weinig drinkt om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. De betere doorbloeding kan u helpen om klachten als spanningshoofdpijn, een stijve nek en pijnlijke schouders te voorkomen. Ook verbetert de uitscheiding nog verder door stimulatie van de nier- en darmfunctie. Al met al kunt u door die verbeterde afvoer van afvalstoffen, na een aantal massages, u al een stuk vitaler en energieker voelen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Euthalia Wellness & Verzorging.