Telefoon

088 8884888

Email

info@euthalia.nl

Openingstijden

Ma-Zo: 8:00 t/m 23:00 uur

Kom heerlijk genieten bij Euthalia Verzorging & Wellness met een heerlijke Blauwe bessen Smoothie. Naast de sauna hartstikke goed is voor je lichaam & geest kun je nu ook tijdens je bezoek aan de (privé) Sauna in Deventer het innerlijke van de mens maximaal goed verzorgen.

Naast onze heerlijke drankjes en hapjes nu ook toegevoegd aan het assortiment; de Blauwe bessen Smoothie. Onderzoek heeft aangetoond dat de antioxidanten in de Blauwe bessen Smoothie de hersengebieden die essentieel zijn voor de intelligentie kunnen verbeteren. Door met regelmaat de Blauwe bessen Smoothie te drinken versterkt u de hersenfunctie en verbetert u het geheugen en uw concentratievermogen.

Euthalia Verzorging en Wellness Verse blauwe bessen Smoothie

Met een Blauwe bessen Smoothie van 200 cc krijgt u namelijk niet alleen veel vezels, maar ook een flinke hoeveelheid vitamine C, vitamine K en mangaan binnen. Dat terwijl blauwe bessen relatief weinig calorieën bevatten.

Blauwe bessen Smoothie: dit is wat er gebeurt als u vaak een Blauwe bessen Smoothie drinkt

Hoe donkerder de kleur van groente of fruit, hoe gezonder. Hoe gezond moeten blauwe bessen dan wel niet zijn! Deze bessen danken hun diepblauwe kleur aan de grote hoeveelheid anthocyanen. Dit zijn kleurstoffen die donkerblauwe en paarse vruchten  en groentes zoals bosbessen, bietjes en rode kool niet alleen een mooie kleur kleur geven, maar óók werken als krachtige antioxidantenDat maakt de bosbessen smoothie tot uiterst effectieve sapje dat is gespecialiseerd in het uitschakelen van niet wenselijke bacteriën en vrije radicalen.

WEG MET DIE VRIJE RADICALEN

Vrije radicalen zijn agressieve stofjes die het weefsel en de cellen in uw lichaam aantasten. Dit wordt ook wel ‘oxidatieve stress’ genoemd. Er zijn aanwijzingen dat oxidatieve stress na lange tijd mogelijk hart- en vaatziekten en schade aan je zenuwstelsel, zelfs kanker tot gevolg kan hebben. Ook werken vrije radicalen als een accelerator bij verouderingsprocessen. Kortom, hoe minder vrije radicalen er in uw lichaam rondzwerven hoe beter. De snelste (en lekkerste!) manier om ze uit te schakelen is door het eten van een blauwe bessen smoothie bij Euthalia Verzorging & Wellness te bestellen.

3 VOORDELEN VAN HET NUTIGGEN VAN BLAUWE BESSEN

Nog niet overtuigd? Hieronder vind u 3 wetenschappelijk bewezen voordelen van het nuttigen van blauwe bessen.

1) WEINIG CALORIEËN, EXTREEM VEEL VOEDINGSSTOFFEN

De blauwe bes behoort tot de bessen met de meeste voedingsstoffen. Een blauwe bessen smoothie (200 cc) blauwe bessen bevat 4 gram vezels, vitamine C (24% van de ADH), vitamine K (36% van de ADH) en het mineraal mangaan (25% van de ADH). Omdat bessen voor ongeveer 85% uit water bestaan, bevatten ze relatief weinig calorieën (84 calorieën blauwe bessen smoothie ).

2) EEN BRON VAN VITAMINE K

Met een blauwe bessen smoothie krijgt u 38% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen. Van alle 13 vitamines die er zijn, is vitamine K de minst bekende. Dat terwijl juist déze vitamine wetenschappelijk bewezen verjongende eigenschappen heeft. Zo brengt vitamine K uw kalkhuishouding in balans. En dat ziet u aan de buitenkant. Een ontregelde kalkhuishouding versnelt namelijk het verouderen van uw huid, onder meer door het verkalken van elastinevezels. En het zijn de elastinevezels die uw huid mooi soepel houden. Dit maakt de blauwe bessen smoothie tot een echte mooimaker.

3) EEN BRON VAN MANGAAN

Waar vitamine K de minst bekende vitamine is, is mangaan een van de minst bekende mineralen. Maar vergis uw niet, mangaan is een razend belangrijk stofje. Het is goed voor de vorming van uw botten, de bescherming van lichaamscellen en de energievoorziening. Uw lichaam bevat zo’n 10 mg mangaan. Het ligt opgeslagen in uw lever, nieren, alvleesklier en botten. Zoals voor alle mineralen geldt, kan uw lichaam zelf geen mangaan aanmaken. Het stofje moet u dus zien binnen te krijgen via uw voeding. Met een blauwe bessen smoothie heeft u een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid alvast in the pocket.

EXTRA TIP: BOSBESSEN SMOOTHIE TIJDENS SAUNABEZOEK

Euthalia Verzorging en Wellness BOSBESSEN SMOOTHIE TIJDENS SAUNABEZOEK
Euthalia Verzorging en Wellness BOSBESSEN SMOOTHIE TIJDENS SAUNABEZOEK

Een blauwe bessen smoothie bij de Sauna in Deventer krikt uw bloedsuikerspiegel omhoog. Drink bij een lage bloedsuikerspiegel 1 maal een blauwe bessen smoothie en u bent weer helemaal fris. Zoek een rustig plekje op in de lounge of bij het zwembad en wacht even 20 minuten voordat de blauwe bessen smoothie inwerkt en u kunt weer een heerlijk rondje maken in de sauna.

NOG EVEN DIT…

Euthalia Verzorging en Wellness Fairtrade

Onze producten zijn Fairtrade

Blauwe bessen zijn helaas één van de meest bespoten fruitsoorten ter wereld. Dat komt omdat ze een kwetsbaar gewas zijn. Net als frambozen raken blauwe bessen snel gekneusd of beschadigd. Omdat export goed te laten verlopen worden relatief veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Wij spoelen de bessen dus goed af voordat wij ze verwerken in de blauwe bessen smoothie. Wij kiezen dan ook voor fairtrade en bij voorkeur biologische bessen.

Euthalia Verzorging en Wellness verschil tussen blauwe bessen en bosbessen
Euthalia Verzorging en Wellness verschil tussen blauwe bessen en bosbessen

Is er verschil tussen blauwe bessen en bosbessen?

Ze zijn blauw, rond en het zijn echte vitaminebommen. Blauwe bessen en bosbessen. Ze lijken heel veel op elkaar, maar zijn toch zijn ze verschillend. Wat is dan het verschil? 

blauwe bessen

De blauwe bes is een trosbosbes en groeit in trosjes. De hoge struik, Vaccinium corymbosum, is sierlijk. Het blad kleurt in de herfst vuurrood en in het voorjaar zit het vol prachtige wit, groene bloemen. In de laatste maanden van de zomer (juli, augustus en september) kan er geoogst worden. De struik is eenhuizig, wat wil zeggen dat de bloem zowel een stamper als meeldraad en worden bestoven door insecten.

bosbessen

De bosbes is een ander verhaal. Deze bes groeit aan een lage struik in het wild en in het bos. Ze groeien los aan de tak, dus niet zoals de blauwe bes in trosjes. Ze zijn ook kleiner dan de blauwe bes, vaak niet groter dan een centimeter. Ook de binnenkant verschilt. De bosbes is ook blauw van binnen, in tegenstelling tot de blauwe bes die aan de binnenkant neutraler van kleur is. Echte bosbessen zijn in Nederland nauwelijks verkrijgbaar.

Toch liever een andere smoothie? Dat kan!